ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ » ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ (h)

Συμπληρώστε για την Ενεργειακή Θεραπευτική την αντίστοιχη φόρμα εγγραφής σήμερα για να μπορέσετε και σεις να μας στείλετε τα σχόλια και τις ερωτήσεις σας. Η συμμετοχή αυτή είναι δωρεάν. Τα προσωπικά σας στοιχεία δεν ανακοινώνονται στους πίνακες των απαντήσεων αλλά μόνο το περιεχόμενο της τοποθέτησής σας, το οποίο θα μπορούσε να ενδιαφέρει και άλλους επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Χρησιμοποιήστε τη φόρμα συζήτησης για να μπείτε και σεις στη συζήτηση.

 

09104
 
mk101
Ο όρος "Θεραπευτική Reiki" υπονοεί κάποια σχέση με την Ιατρική ή άλλες παραϊατρικές πρακτικές;
 
<EsoPhos>
Ο προσδιορισμός «Î¸ÎµÏÎ±Ï€ÎµÏ…τική» είναι δόκιμος γιατί θεραπεύω στην πραγματικότητα σημαίνει φροντίζω, όχι μόνο θέματα υγείας αλλά και καθημερινής πρακτικής, καταστάσεις, συμβάντα.
Το Reiki λοιπόν, δεν είναι ιατρική επιστήμη ούτε παραϊατρική τεχνική, ούτε υποκαθιστά κάποια από τις παραπάνω, ούτε αντιτίθεται σ’ αυτές. Αντίθετα, συνδυάζεται άριστα μαζί τους όποτε συνυπάρχουν και καθιστά τον άνθρωπο ικανότερο στο να αφομοιώσει την οποιαδήποτε ιατρική ή επικουρική αγωγή.
 
09103
 
ig101
Γιατί το Reiki να αποδίδεται σαν "Ενεργειακή Θεραπευτική" και όχι σαν "Φυσική Θεραπευτική", αντίστοιχο του "Natural Healing" που αναφέρει ο κάθε βαθμός;
 
<EsoPhos>
Σήμερα γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι η συνοχή των εξωτερικών χαρακτηριστικών μιας μορφής (ανθρώπινης ή όχι) οφείλεται στη διαχείριση τύπων ενέργειας που η ίδια καταφέρνει να συλλέγει και να μεταποιεί μέσα στην ολότητά της.
Οι ζωικές μορφές (άνθρωπος, ζώα, φυτά) έχουν πολυπλοκότερη υλική και ενεργειακή οργάνωση σε σχέση με τις ορυκτές και απλούστερες μορφές. Εξαιτίας αυτής της πολυπλοκότητας έχουν αναπτύξει αξιόλογες ικανότητες: την ικανότητα της φυσικής αυτονομίας και αυτοάμυνας, την ικανότητα της αυτοκίνησης με διάφορους βαθμούς ελευθερίας και ακόμα κάτι πιο εντυπωσιακό, την ικανότητα αυτο-προσδιορισμού τους στο περιβάλλον, με την εκδήλωση προτιμήσεων και προθέσεων.
Είναι λοιπόν φανερό ότι ένα ον που μπορεί να κάνει έξυπνη διαχείριση της εσωτερικής του ενέργειας, μπορεί και ελέγχει προληπτικά την καλή κατάσταση του δυναμικού του (της υγείας του) αλλά κατ’ επέκταση και την επιτυχή έκβαση των επιδιώξεών του (διότι κάνει ορθότερες επιλογές και δρα ισχυρότερα).
Είναι επίσης γνωστό ότι το ανθρώπινο ον διαταράσσει επιζήμια πολύ συχνά την ενεργειακή του ισορροπία με τον ψυχισμό του, παραβιάζοντας καθιερωμένους βιολογικούς κύκλους. Άλλοτε πάλι ανατάσσει τα επίφοβα συμπτώματα, ενεργοποιώντας μηχανισμούς αυτοΐασης που καταπλήσσουν ακόμα και τους ειδήμονες στα θέματα αυτά.
Μπορούμε εν κατακλείδι να πούμε ότι ο άνθρωπος λειτουργεί σαν μια ψυχογενής ολότητα, ακόμα και στα περιστατικά της ζωής του και όχι μόνο στα θέματα της υγείας του.
Η τέχνη λοιπόν της Ενεργειακής Θεραπευτικής, δηλαδή του Reiki, αποσκοπεί κατ’ αρχήν στην εναρμόνιση και εξισορρόπηση της ενεργειακής δομής του όντος με σκοπό τη ζωηρότητα στις φυσικές λειτουργίες, τη διαύγεια στις πνευματικές λειτουργίες και τη σταθερότητα στις ψυχικές λειτουργίες.
Στη διδασκαλία της επομένως περιλαμβάνεται ένα σύνολο θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων οι οποίες οδηγούν στην ατομική και ομαδική αρμονία της ζωής. Η προσπάθεια επίτευξης αυτής της αρμονίας είναι η θεραπευτική τέχνη του Reiki.

09102
 
ak101 
Κάποιοι κύκλοι ισχυρίζονται ότι τελικά το Reiki δεν είναι παρά μια μορφή πίστης που έχει πιθανότατα και θρησκευτική απόχρωση, αφού ο βασικός ιδρυτής του, ο Usui, ήταν βουδιστής μοναχός. Τι απαντάτε σ' αυτό;
 
<EsoPhos>
Το Reiki δεν συνδέεται με καμιά κοινωνική ή θρησκευτική δοξασία για τον απλούστατο λόγο ότι δεν περιλαμβάνει στις γνώσεις και την τεχνική του τελετές, διακρίσεις, λατρευτικούς τύπους κλπ.
 
09101
 
sk101
Μερικοί εκφράζουν την άποψη ότι ένας πολύ ικανός θεραπευτής Reiki μπορεί αν θέλει να ασκήσει έντονη επιρροή στις ζωές των ανθρώπων που δέχονται τη θεραπεία του Reiki, Î¼Îµ τρόπο που να αλλάξει θεαματικά η Ï€ÏÎ¿ÏƒÏ‰Ï€Î¹ÎºÎ® τους ζωή. Είναι δυνατόν;
 
<EsoPhos>
Το Reiki σε κανέναν από τους αναγνωρισμένους Βαθμούς του (Usui Shiki Ryoho), δεν ενεργεί παρεμβατικά, δηλαδή δεν επιβάλλει προτιμήσεις ή υποβάλλει ιδέες ούτε κατευθύνει αποφάσεις. Έργο του απλά είναι η απελευθέρωση και ισχυροποίηση των θετικών δυνάμεων της φυσικής και της ψυχικής σφαίρας του όντος.

 

 

πάνω